The form is good

Igår måndag kände jag mig seg i kropp och psyke e mycket på jobbet den dagen + mycket att ordna inför flytten så det blev en vilodag.


Årets träningsmotto är ju: kontinuitet så det gäller att våga vila när allt känns bra för att kunna träna dagen efter å efter det osv...idag jobbade jag hemifrån så det blev det en lunchpass i badet: 2000 m varav jag började med en riktig lång första set för att vara mig= 1200 meter. sen hundringar & femtior med riktigt bra fart. nästan max. mycket nöjd med passet.

Kl. 19 körde jag sen löpning inomhus med sok knallen (ryahallen) och på schemat stod intervaller (10 st.x 1.20 min)...kändes riktigt bra men självklart grymt jobbigt de sista.

Gott å så E. som var tillbaka från semester, det blir att boka in mer träning, tävlingar osv. med honom å några andra nyfunna trän. kompisar. blir grymt gott gäng som kommer träna å köra lite tävlingar ihop i sommar runtom i landet.

Föresten så är det alltid en extra sporre när Colting är med på tisdagspassen, grabben är ju vass =:)nu är det en hel del packning innan läggdags tyvärr...

over and out !

Runners world

Började dagen med att dyka upp på Knallens distanspass (löpning) kl. 1o vid ryahallen.


Det kändes bra och jag var taggad. Vi fick nästan ihop 2 mil i våran  grupp (snabba) men jag könde mig grymt pigg och ville springa fortare nästan hela tiden och även lite längre men det fick räcka då det är en dag imorgon oxå....riktigt kul å springa i en lite större grupp iaf, tiden går mycket fortare när man snackar med folk.


Har lite problem med kylan när det är under -5 ( - 8 idag vid starten)...främst knäna som känns stela och värker lite efteråt.Direkt efter blev det badhuset och lite simning.... totalt 2,1 km med ok fart

100 insim
2x800 truckerfart
2x50 maxfart
200 div. teknikövningar
100 avsim

bra känsla idag.


Nu blir det å gå igenopm vinden och börja packa lite fram tills kvällen då Björne dyker upp och ska stanna innan han drar till Oslo imorgon bitti.


Take Care out there !


Sliten

Det var Skönt och få sova ut idag, begav mig sen innan frukost till badet för ett simpass innan trängseln och det gick bra med den biten och simkänslan var ok men inte mer.
som jag skrivit om tidigare, simningen är lömsk just nu och jag vet aldrig hur det ska kännas på förhand.

på em bestämde jag mig för att köra en löprunda (lite trist med helglöp själv nu när jag vant mig vid sällskap på lördagarna) men det gick bra. körde 9.an på kransmossen + hemifrån dit å tillbaka.

tot. 13 km i bra fart. sparade lite "ben" till morgondagens låmgrunda med knallen och marcus.Nu borde jag packa för fullt inför flytten men orkar inte ( det e ju sååå  träkigt) men imårn efter löpningen m,åste jag verkligen ta tag i det.börjar känna mig sliteb i kroppen nu och kör några dagar till innan en violoperiod på typ 4 dagar beroende på hur det känns.  behöver ju dessutom all tid till flytten när det närmar sig helg igen.


Perfekt med Os på tv nu ett tag nu.......

Gymkort + Bolån = Gbg snart

Idag har jag gjort klart det sista ang. mitt bolån.
det blev Nordea och jag lyckades förhandla till mig ett kanonavtal med riktigt låg ränta + bra pris på runtomkringtjänster då jag ska byta bank helt å hållet från min nuv. Swedbank.


Inflyttning blir nu lördag 20.e dvs. bara en vecka kvar nu.....stress å hinna med å packa + kränga av lite möbler osv då jag ska byta ut det mesta i möberlväg och köpa nytt.

Hade fått nys om ännu ett gym i gbg som kunda vara intressant så jag bestämde mig för att provträna där e jobbet idag och det var nyöppnade fitness 24-7 på kungsgatan.

Det var superfräscht och de hade ett öppningserbjudande som locklade såpass att jag köpte årskort där direkt. 1495 + 200 dvs. 140 kr/mån......otroligt bra pris med tanke på läget och utrustningsnivån.

En annan fördel med gymmet är som namnet säger tillgång dygnet runt så man slipper passa tider  då jag ofta tränar sent.

http://www.fitness24seven.com/2b/?id=37


På lörd blir det styrkepass hemma + simning och på söndag löprunda med Marcus & Knallen.


Friday chillout nu med lite vin & snacks.................


Mallorca this year again

Nu har jag bestämmt mig och bokat flyg till mallis iår oxa.

10 dagars cykelläger med lygnen som förra året då det var helt grymt.
ska försöka lägga in nån löp/sim pass oxå medans man e därnere i värmen. go kick inför resan oxå med liyte extra energi.....


sen måste jag bara säga det: Jag älskat spotify, såååååååå bra !
Här har ni en skön spotifyplaylist :

http://open.spotify.com/user/ashfiv/playlist/1Ee6NrndjJaeKqfJBDkDyj


Nu sovdags inför morgondagens sjukt tidiga kundbesök. 7.45 i gbgStrange feeling !

Strange feeling !

Förstår mig inte på simningen. ena gånegn känns det sååå bra för att gången efter kännas riktigt kasst.
Detta hände nu senast då jag hade bästa passet nånsin i söndags och nästa gång jag simmade dvs idag så funkade det inte alls och hela det goa flytet var bortblåst......suck !


Annars rullar det på fint med trän. passen och enda gången jag inte följt plan var igår då jag missade onsdagspinningen (3 tim) pga. övertid på jobbet och det kändes skit.

Förövrigt är det väldigt mycket just nu pga. flytten.....tillträdesdatum, bolån, osv....
senaste budet är att jag flyttar en vecka tidigare så det är bara en vecka kvar i Borås (helt overkligt, jag har ju ändå bott här i över 20 år)ska bli skönt ändå när det är klart men lite konstigt tajmat då jag precis lärtt känna lite gott trän. folk som M&E, men men man kan ju alltid åka åt andra hållet nån helg och tajma lite pass ihop.

Har spanat lite på tri väst.s hemsida, verkar intressant. får väl ta tag i det och försöka va med de och köra längre fram i vår.

ska försöka skriva lite oftare, så jag inte behöver skriva av mig en veckas intryck & trän= rörigt värre...

Tjena !

Any given Sunday

Söndag kl. 12 och otroligt skönt att få sova ut. njutar av det då det är enda dagen i veckan man får till det.
Riktigt nöjd med veckans träning:

Löpning 2 pass ( en distans på 22 km  ute + en intervallpass på 60 min löpband

Spinning 1 pass på dryga 3 tim (skulle kört ett pass på trainern hemma men strul med bakväxeln )

Styrkepass 3 st

simning 2 pass


Detta känns som en ok nivå framöver oxå då det känns bra i kroppen och inte allt för sliten.
märks att kroppen vänjer sig vid belastningen och det blir lättare och lättare. Framförallt är det på distanspassen (spinn/löp) som man märker det. dagen efter gårt dett att köra på igen, vilket inte gick innan.Pratade med Marcus igår under löprundan att jag verkligen ska försöka köra mer tävlingar iår......bara haka på andra och ställa upp i många lopp med olika distanser & dicipliner och ta det som träning.saker jag har i tankarna det närmaste tiden ang. träning är:

*försöka komma loss till Mallorca lägret under påsk iår oxå
*skaffa våtdräkt och komma igång med simning ute direkt när vädret är ok (tillräckligt varmt)
*vara noga med sön/kost för att hålla mig frisk=kontinuitet= viktigaste pusselbiten jfr med tidigare.
* skaffa en garmin gps/puls klocka och börja logga passen med puls & sträcka lite bättre ( polar datorn skall ju säljas)till salu:
Polar cs200cad cykeldator med puls, kadens, hastighet mm
+
Polar S725x komplett med cykelfäste, kadens, hastighet mm

skriv en rad här vid intresseNu ska jag strax till badet för ett simpass och sen ladda fram till kl. 17 Chelsea-Arsenal på Stamford Bridge !


hoppas chelsea spelarna får höra detta inspirationstal av the man Al Pacino från filmen Any given Sunday (världsklass)

http://www.youtube.com/watch?v=WO4tIrjBDkk


//Ash

Take me to the limit

Fredag kväll och helt slut efter en bra vecka med mycket på jobbet & flera bra trän. pass.

Blir nog tidig "hoppa i säng" ikväll då det inte blir nån vidare sovmorgon pga. bokad löprunda med M.

Som vanligt det sista så ser jag fram emot just de passen (löpning och distanspass)...men men att få sova ut å bara softa på söndag lockar oxå väldigt mycket.


lörd kväll kan nog sluta med lite vin & kolla fotboll om gubbarna kommer loss (hehe) =:)

På söndag är det årets viktigaste match än sålänge....Ars-Chelsea och då jävlar..........


mycket nöjd med veckans träning, här är en kort summering:

mån= vila
tisd = styrka (EB, funktion)
ons=spinning 3,15 tim
tors= styrketrän gym 60 min & löning intervall inomhus 60 min
fre= styrketrän gym 70 min & simpass 40 min (1,5 km)


Det har blivit mer styrketrän. denna veckan än på länge men det är pga. fri provvecka på Life i Gårda som jag uttnyttjar nu när jag saknar gymkort.

planering lörd=löpning ute distans.  sönd= simpass & ev. fotbollsträn.


måste försöka lära mig att lägga in vilodagar även när det käns bra och tiden finns för att undvika skador & ge kroppen chans till återhämtning.

Vilodagar har ju tidigare alltid kommit "naturligt" pga. jobb eller sjukdom/skador/sociala aktiviteter men nu med mer fokus på trän. så måste jag planera in detta.Avslutar med lite mallis bilder från påsk 2009, bergscykling och sol.................längtar redan till våren !


over & out !Crap


Lite småförbannad just nu, såg precis Chelsea bara få 1-1 mot Hull !

Fattar intge att jag blir så berörd och känslosam när jag ser de blå spela....nästan alltid supernervös och hög puls.Åkte igår med jobbet till Nääs Hotell för 2 dagars konferens mm.....det var kul speciellt på kvällen med lite aktiviteter och middag.Självklart träningsfri dag + en massa alkohol men helt ok.
kom hem sent idag och inte speciellt sugen på fysisk aktivitet men jag tvingade mig sj. till ett hemmapass styrka iaf.

Imorgon blir det spinning med Lygnen.....får se under morgondagen hur benen känns. 90 min eller om det blir extrapass som förra onsdagen.
just det: har satta ut mina 2 cykel/löparklockor till försäljning på happumtb.
så om nån är sugen på en S725 x löparklocka/puls eller en CS200 cad cykeldator/puls är det bara att hojta till här

ashkan.fivrin@tac.comGonatt på er !Bra helg

Söndag kväll och en genomgång av veckan som kommer vad gäller jobb, trän. mm...

Imorgon blir det konferens med firman och lite kvällsaktiviteter och övernattning....kul.


Idag skulle jag egentligen haft vilodag från träningen men flyttade det till imårn pga. jobbet och körde en löprunda (14 km, bra fart på kransmossen). inte lika kallt som igår + mer kläder gjorde det till en skön runda.


Kände mig pigg framåt kvällen sen och dök upp på inomhusfotboll med hbk...alltid kul å lira lite boll.Annars har jag sett 2 bra matcher på tv.....ars-man U och senare sevilla-valencia.

Bägge mycket bra och underhållande.  Nästa helg smäller det på Stamford Bridge då de blå hjältarna tar emot Gunners och måste vinna för att ha kontroll på PL guldet fortsatt.


Nu blev jag sååååå trött så allt jag skrev försvann så det fick bli en kortare version här ovan.....suck.

Kör hårt !

RSS 2.0