Gränsen ?

Vila vs Träning......

Gränsen för hur mycket träning man kan ta till sig innan man blir sjuk/trött/skadad är svår att hitta.
Just när det går som bäst är det extra svårt att fatta beslutet att ta det lugnt istället för att bara köra på och i sånt läge är jag just nu.

Sugen på trän. men känner att det börjarbli dags att se upp med knäna, baksida lår och ryggen som jag inte har ont i konstant men från och till i olika situationer....

Så den här veckan blir det mycket sparsamt med träning och mer tid till att ligga och läsa min goa bok i solen direkt efter arb. dagarna + kolla en hel del på Eurosport och Touren. ( bok: El choco...riktigt bra och TDF, årets sporthöjdpunkt att följa).

Sista arb. veckan innan semestern känns oxå grymt bra !

Senaste helgen har jag varit på en rejäl husbilsturne igen: Örserum och Triathlon SM på Olympiskt distans och Vansbrosimmet dagen efter.

Resultat: 39.a och 2,38 tim. i herr senior på SM och 283.a med 47.26 min. på Vansbro.
Bra helg !


Nu till helgen blir det sprint triathlon i centrala Halmstad.

ps. Såg ni dagens bergsetapp på touren upp till Com de la Madeleine på 2000 möh...världsklass !Life is goodTillbaka i verkligeheten efter en 10 dagarturne med bilresa till sthlm, dagen efter flyg till Fuertaventura för en veckas träningsläger & semester med Emil.

Måste bara rekommendera den anläggningen vi bodde på (Las Playitas) som är ett 4+ resort med inriktning på fysisk aktivitet.

De har 3 st. pooler varav 1 är den olympiska 50 metersbanan med 8 banor.
2 tennisplaner, massor av schemalagda pass som pump, spinning, cykelrundor & joggingturer.
ett jättestort och fräscht gym mm.

vi hyrde racercyklar för 3 dagar och var ute på 2 långturer kors & tvärs denna blåsiga öken ö som har grymt fin´natur och långa & branta backar. kommer sent glömma medvindssträckan hem sista cykeldan då vi låg mellan 45-60 under flera mil ( 15 m/s vind i ryggen).....underbart.

Kom så tillbaka till sthlm på tors för 2 dagars softish där med övernattning hos lillebror innan det bar av till Säter på lörd kväll för inkvartering i Säter.s Vandrarhem där det uteslutande var Triathleter inkvarterade.

Så dagen D, söndag morgon och Säter Triathlon i olympisk distans.
Surrade s innan start om våtdräksförbud pga. värmen men som tur var så tilläts det. (ca. 28 i luften och 20 i vattnet).

Simningen gick ok, men bra flyt, följt av ok T1 och ut på cyklingen med drafting tillåten (dvs. ok att ligga på rulle) och det är ju mumma för en svag tempocyklist som mig. dock är jag rätt bra på ta rygg och inte släppa rulle vilket det handlade om här då en illa i vår 4 mannaklunga visade sig vara en grymt tempocyklist och vi körde ikapp några på de 4 milen.

Ut på löpningen i värmen så och det började segt med "start/mål" backen som skulle tas 4 gånger.
Höll ihop det hela fint loppet igenom och var mycket nöjd med att ha genomfört mitt 1.a olympiska triathlon.

Nu i veckan blir det lugn träning och mycket vila fram till helgen som innehåller både Örserum tri & Vansbrosimmet på söndagen.

ps. provåkte nya tempohojen idag och detvar grymt skön känsla å ratta min nya Felt B2.

Nu åter till jobbet , bara knappa 2 v. kvar innan semestern !

/Ash the man


RSS 2.0