Lidingö mm.

Ja, nu var det def. färdigtävlat för säsongen.
Helgen som gick var jag i sthlm och sprang Lidingö och kom in på höga 2.24 och är vää nöjd i det stora hela.tog det lugnt från start och Sprang ihop med Marcus med det låga målsättningen att bara komma in under 2.30 och det var behagligt att springa idag. Mycket snack i spåret och mer känsla av en träningsrunda än tävling.

Kom ikapp Ullis efter några km och hon hakade sedan på oss.
Sprang sedan själv sista 6-7 km och ökade farten en del och det känns skönt och veta att det finns mycket tid å ta på till nästa år.

Är nere i Malmö på jobb hela denna veckan och kör några lätta pass med Emil som numera bor här nere.

Ser fram emot en go och skön period med lättare träningspass och en hel del återhämtning.
Dock ska jag ta tag i kostfronten redan nu som annars fullständigt havererat ( back to LCHF ).

Planen är väl att ligga på lite lägre nivå till mitten av oktober innan den riktiga bas/uppbyggnadsträningen drar igång. kommer nog vara grymt sugen tills dess oxå ( hoppas jag ).

Nästa inlägg ska jag försöka mig på en ordentlig säsongssummering innan jag lämnar den till handlingarna och tittar framåt mot nästa.Var bara tvungen och lägga med en bild på de nya hjulen, hoppas på underverk med dessa på till nästa år.

/A

Sub 40 Klubben anropar

Jaha, vad har hänt sist då....

Min motivationsbrist har nått oanade höjder och ligger för närvarande på absolut världsnivå.

Betar dock av den ena utmaningen efter den andre samtidigt som jag har hamnat i en ond cirkel vad gäller kosten men det började ju medvetet och nu är det svårare att ta sig ur eller snarare att det inte känns så viktigt.


Förra kördagen sprang jag ett mil lopp på hemmaplan i borås, nämligen kretsloppet med ca. 4000 startande och det gick bra trots mycket osäker form.

kom in på dryga 39 och gick för 1.a gången in under 40 min, vilket var ett av mina mål.
Har dock svårt att bli jättenöjd med tiden då jag känner att det finns en klar förbättringspotential eller bara en bättre dag.

Dagen efter så körde jag & Emil LV.s partempo KM i Fjärås på trötta ben och i ösregn men lyckades hålla riktigt bra tryck.
Skall kanske tilläggas att vi körde fel och blev diskade men vad gör det när vi kände att vår till (snitthastighet) hade räckt mycket långt. Efteråt kunde vi njuta av skadeglädjen som var påtaglig bland "gubbarna".

"Alla korsningar är markerade med pilar i asfalten= in my ass att de var ( amatörer)....

Inspirerad av Jojje på RW bloggen så testade jag en sak igår nämligen att fasta en dag och träna hårt för att se hur kroppen reagerar och märklligt nog så fungerade det fint med 2 äpplen & 3 koppar kaffe för en jobbdag + träning bestående av 2,5 tim cykling, 1 tim löpning, och 2,5 km simning.

Visar bara att teorin om att "få igång fettförbränningen" genom LCHF kost fungerar.Nu blir det två lugna dagar inför helgen i sthlm och Lidingöloppet på lördag.

Säsongens absolut sista "event". Det får gå som det vill men 2.30 är ju ändå min skamgräns som jag ska klara av utan större besvär.


Simma lugnt !


Vardagen är här


Jag har alltid hävdat att "jag gillar att träna mer än att tävla" och behöver därför inga mål (tävlingar) för att motivera mig till hård träning.

Men nu 10 dagar efter årets sista triathlon tävling för min del (Tjörn HIM) så är "mättnadskänslan total.
jag som aldrig eller mycket sällan hoppar över planerade pass har nu efter viss motivationsbrist gjprt detta flera ggr på kort tid.


Likaså har kosten spårat ur med hämtmat av olika varianter flera dagar i rad.

Pizza mm + makalösa mängder glass och igår köpte jag tom smågodis vilkey var riktigt länge sen och efter att 7 hekto.s påsen var tom kom jag på varför=det e ju inte ens gott till skillnad mot Ben & Jerrys glass...

Nu till helgen blir det kickoff med jobbet med övernattning på fredag och sen på lördag är det dags för invigningen av Casa del Fivrin (inf. fest) så jag planerar för träningsfria dagar med stora mängder mat & dryck för att sen i nästa vecka gå tillbaka till diciplinen med kost & träning dock på en lägre nivå än tidigare ( off season).

Nu är det inte så illa som det låter när jag ser tillbaka på senaste veckans träning på Funbeat men ni förstår grejen. ( Den tyska diciplinen är bruten).Några aktiviteter som kommer det närmaste dock utan nån vidare satsning och uppladdning är Kretsloppet i Borås 18/9 ( 10 km löp)+ Lidingöloppet 25/9 + ett par olika KM arrangemang med Triathlonklubben och Cykelklubben.


Dessa lopp ska jag ta mig igenom med hjälp av all grundträning jag ändå lyckats skrapa ihop under säsongen och faktum är att "toppformen" mycket väl kan komma nu i slutet av säsongen när jag trappar ner på träning och ökar matintaget ? Det gick iaf. utmärkt nu senast på Mjörn runt ( har inte exakt koll på tiden men ca. 2.40 på de 10 milen cykling kändes kanon).


Just det, såg just ett reportage från Ö till Ö där Colting vann för 3.e året med 3 olika partners...grymt !
Kanske en framtidsprojekt, bara tanken kittlar lite redan nu :)
 

Annat på G. är att jag funderar på att flytta bloggen för det är ju så tråkig layout här på blogg.se, några förslag ?

Till slut ska jag passa på att länka till en klubbkompis Erik vars blogg är ett av många jag brukar följa:
http://zintoo.com/blog/


Arrivederci !

LCHF kost
När jag började trappa upp min vardagsträning för ca. 9 månader sedan och började snegla på att kanske testa på Triathlon började jag samtidigt att försöka ändra mina kostvanor.

Inte för att jag åt speciellt onyttigt innan men numera så äter jag ändå helt annorlunda.

Jag kör enligt LCHF (lite kolhydrater, hög halt fett) men jag är inte 100 strikt inom detta ämne utan försöker äta väldigt lite kolhydrater, vilket är det minsta problemet rent gastronomiskt, för hur gott är egentligen Ris, pasta, potatis ?däremot bröd är ju lite svårare att välja bort !

Så det blir mycket proteiner och fett i stora lass för min del och från början trodde jag att jag skulle bli superfet av all fett jag stoppar i mig men icke. min kroppsvikt har legat mellan 70-72 det senaste halvåret ( även 3-4 år innan dess förövrigt).

Tror numera stenhårt på detta koncept,fungerar fint för mig och jag har lyckats få min kropp att bli "fettdriven".
inte ens inför stora fysiska utmaningar går jag ifrån min diet, jo möjligtvis att jag dubblar mängden fett dagarna innan. smör, feta ostar, grädde, röd mjölk, jordnötssmör, tillhör min dagliga kost tillsammans med en hel del grönsaker ( ink. linser, bönor, ärter mm) ihop med proteinkällor främst lax men även en hel del kött och kyckling)

Att köra Järnmannen i Kalmar helt utan kolhydratuppladning, och minimalt med energiintag under själva loppet kommer självklart att upprepas nästa år igen.

Är säker på att man genom LCHF kost (även kallad för stenålderskost) kan klara sig både längre och hålla jämnare "kurva" under hård fysisk ansträngning än utan då man hela tiden måste tillföra ny energi istället för att nyttja kroppens outtömliga fettreserver.


Finns det inga nackdelar med min kosthållning undrar ni kanske: JO, faktiskt.
Det mest påtagliga är att mitt matkonto har nästan fördubblats pga. all ekologisk, färsk och större mängd protein som jag numera nyttjar men det är det ju såklart värt det.

Det här med kost är lite av mitt favoritämne, som jag säkert kommer återkomma till....


Nu blir det gräddglass, med extra tillsatt grädde !


RSS 2.0