Trail-Marathon debut


Igår söndag var det då dags för min Marathondebut eller nja har ju sprungit en mara på Järnmannen i Kalmar 2010 men ingen "ren" mara och då framförallt ingen Terrängmara.

Sandsjöbacka Trail startade 07.00 i Kungsbacka där jag mötte upp mina grymma klubbkamrater ( Oscar, Henrik, och Ullis) från TV och det var en skön känsla innan start.
En avslappnad start i morgonmörkret och kylan och det kändes mer som träning än tävling.Vilken natur, vilka häftiga partier med många höjdmeter och mycket is och snö och vi hade ju sån tur med vädret. klarblå himmel och sol.

Jag hade som vanligt lite småtrögt i början , värst mellan km 10-14 typ innan jag kom igång och benen kändes bara bättre å bättre hela vägen in i mål.4.40 är en medioker tid för 44 km löpning men tiden var inte av betydelse pga. terrängen och halkan och pulsen hölls på en mycket behaglig nivå under hela loppet.

Ska verkligen ge mig på fler traillopp, så mycket roligare än stadslöpning och även stiglöpning i Skatås ex.

Nu ska jag ta hand om alla blåsor jag fått på fötterna....
Carpe Diem !Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Våga vila

Inte min paradgren det där med vila precis men har länge försökt att få lite struktur vad gäller vila och recovery perioder som dock inte har funkat. jag har bara kört på med resultatet att jag ofta är "Sliten".

Ändring på det nu när jag inte bara tar en eller tvåvilodagar utan snarare en hel vecka med i princip ingen träning alls, iaf inget pulshöjande och det när jag är frisk och mår bra.

kommer nog göra susan både fysiskt och mentalt. Känns bra att äntligen "våga" lägga in detta återhämtningsperiod utan att "bli stressad" av det och bara njuta.

Planen framöver är därför hårda träningsblock följt av ordentliga recoveryfaser. Exakt hur det ska se ut ska jag skriva om senare.

Har även bestämmt mig för att avsätta lite kapital för några aktiviteter på våren, nämligen en ordentlig "Bikefit" så jag får proffshjälp med sittställningen på tempohojen och även en "Aktivitus-test" för att få lite siffror att utgå ifrån vad gäller min fysiska status och ev. framsteg.

Därutöver även ta tag i massagen igen,1 gång varannan vecka ska jag unna mig.


Slängde in min anmälan till Järnmannen i Kalmar idag oxå, så "there is no return". skönt oxå att ha boendet klart där.
Snacka om att vara mer förbredd iår jfr med 2010. som dag och natt !

Laddar för en skön tripp till Fjällen tors-sönd med firman !

/Skål

RSS 2.0