End of summer

vissa saker kommer nog inte ändras på den här bloggen. man kan lita på att det garanterat är fritt från humör/glamour och fjäsk. tråkigt som fan men sant.

Älskar som bekant fakta och statistik så här kommer ännu ett lass som handlar om livet efter Kalmar IM.

20/8: ordentlig test av kroppen på "Aspenäs Triathlon" i Lerum som är en mindre lokal tävling över olympisk distans och det gick bra. stark rakt igenom med simningen som dagens höjdpunkt. 1.a segern nånsin även om det var Aspenäs.

27/8: Tjörn Halv IM, grymt osugen innan och det visade sig bli en riktig flopp där jag underpresterade i samtliga grenar om än lite i varje utan nån genomklappning. En punka på cykeldelen gjorde att jag tappade 7 minuter + den lilla moral jag hade i kroppen i ovädret. glad att jag inte bröt iaf. 10 min sämre tid än förra året men en massa om och men som vi inte pratar högt om.Triathlonsäsongen 2011 var därmed över och som helhet är jag nöjd. har gått framåt i samtliga grenar och minns tillbaka på Kalmar som en riktig höjdare. tävlade lagom och körde minst 1 tävling på varje distans.


Nu är det "offseason" vad gäller Tri men högsäsong vad gäller löptävlingar så nu och 6-7 v. framåt blir det i princip bara löpträning och flera tävlingar innan den verkliga offseason träningen helt utan tävlingar sätter igång.(försäsong 2012)


kommande planering:

3/9  --nöjen, kajakweekend i sthlm.s skärgård
10/9--Risvedens terränglopp 18 km hård skogsterräng i Alingsåstrakten
17/9--Kretsloppet 10 km asfalt i Borås (Sveriges mest underskattade stad)--mål sub 39
24/9--Lidingöloppet, 30 km terräng Sthlm--mål sub 2.15
8/10--Göteborg Marathon--mål sub 3 tim.


Längre säsongsvila därefter :)

Ashkan nu även på Twitter där jag skriver ännu ointressantare uppdates betydligt oftare och gud förbjude kommer dessa oftare handla om Vin och snusk än om träning....

Adios amigosKalmar 2011, Järnmannen

Shit va länge sen jag skrev här men har helt enkelt prioterat annat som att köra all in inför årets Järnmannnen i Kalmar.

Det gick kanon och helt enligt plan: kom in på 9.46 som gav plats 21 i Herr senior (rtt gäng plac. sämre tot om man slår ihop alla mastersklasser)

Målet var ju Sub 10 med ett drömmål som var 9.45 så kan inte vara annat än nöjd.
Nåt som slår mig är att jag nog är mer lättad än nöjd. vet hur mycket som måste stämma just den dagen för att kunna leverera det man har tränat för och som man har i sig. så mycket som kan gå fel och så mycket som måste klaffa.

De mest kritiska momenten för egen del är som alltid:

* Simningen och framförallt starten

* Mekaniska problem på Cyklingen


och dessa gick kanon, löpningen däremot känner jag mig otroligt trygg och stabil i och visste hela tiden att där kan jag plocka in många efter halva sträckan då tävlingen börjar på riktigt och den mentala biten sätter in.

kämpade sj. med en del negativa tankar som kom kring 3 mils löpning medans kroppen hela tiden var ok.


mer detaljetrat så är jag nöjd med 1.08 på sim men mindre nöjd med 5.10 på cykel (tycker jag kan och borde pressa ner till 5 blankt men iår var problemet de första 6 milen där jag inte fick ner pulsen och var tvungen att köra lugnt och där tappade jag 5 minuter)

löp på stabila 3.23 utan att gå all in = full kontroll hela tiden.

9.30 nästa år är helt klart möjligt om det nu blir nån mer IM distans
känns inte så just nu men vet att suget kan komma när kroppen har läkt ihop :)

Nu är det slappevecka med ingen träning och mycket skräpmat såhär sista sem. veckan och några dagar efter Kalmar. (viktigt med belöning både fysiskt och mentalt vilket innebär att jag inte tänker på några framtida lopp/tävlingar )


Får se om jag lyckas uppdatera lite oftare här framöver....behöver en sekreterare (och kanske en kock och städhjälp) annars är allt bra :)

RSS 2.0