Fullt ös

Tränat på riktigt bra den senaste veckan, kanske strax över gränsen ( ja, det trodde ni inte om mig va :)...
Träningsvärk överallt, lite känning i baksida lår fortfarande, och lite smått förkyld men vad gör det när det nalkas Simläger i helgen med klubben.

Fre till Sönd i Falkenberg med 4-5 simpass med tränare på kanten, undervattensfilmning och analys av Crawlteknik. Jag behöver detta och det ska bli kul och spendera hela helgen med 38 st, klubbisar.

Dock lite "rädd" oxå med tanke på att jag aldrig simmat så mycket på så få dagar men det går säkert bra ( tränar ju pannbenet lite oxå på köpet )Trivs annars grymt bra med tillvaron just nu och taggad inför jobb och träning (tack fina du) även om jag som vanligt längtar till sol och värme.


Carpe Diem !


Gästinstruktör & Testpilot

Alltid kul med uppmärksamhet, igår fick jag förmånen att leda ett Spinningpass på Träningskliniken (Tjörn) för en fullsatt sal med glada och motiverade deltagare och vilken respons. Wow, ni e grymma !Har ännu en gästevent inbokat och det är 13/3 då jag ska hålla i Hisingen CK. s 3 timmars spinning. kul, kul, kul !För övrigt känns det riktigt skönt och ha tagit beslutet om Vasaloppet så alla krafter kan läggas på "huvudspåret".

Senaste veckans träning har varit bra med undantag av en mindre "känning" i baksida lår efter tisdagens löpning med Triathlon väst som innehöll maxintervaller 8ca. 250 m) innan simningen.


Dock återställd nu och Lördagens distanslöpning med C & H var kanon. 25 km med sol och grym natur i Änggårdsbergen.Jag är mest sugen på löpningen just nu, och då distans. vill springa mycket längre än jag gör men vill samtidigt inte äventyra långa återhämtningsperioder så det gör att jag ofta stannar på dryga 2 mil fastän man bara vill ösa på.


Ha även anmält mig som testpilot till en ny Sportdryck från Vitargo, alltid kul och testa nya produkter.

http://smartsontestpilot.se/life/om-testprodukten/


Tack min Blogg/Triathlet kompis "Odda" som tipsade !


Helt grymt va 2011 har börjat bra, mår bättre än nånsin. Pigg, glad och sugen på klämma ur varje droppe som det vi kallar livet har och bjuda på.Carpe Diem alla Vänner och ovänner  :)

En Svensk klassiker vs Ashkan 1-0

Öppnar upp 2011 med att ta ett klokt beslut även om det "svider" lite att inte hålla sig till det jag hade spikat.
Det handlar om att jag ska skippa Vasaloppet ÖS, som jag skulle kört sista helgen i febr.

Orsak: för lite träning på längdskidor så här långt och en totalfokusering på detta område som skulle kunna räddat ÖS hade ställt till det med övrig träning som krävs inför huvudspåret som trots allt är Triathlon och Järnmannen i kalmar 6/8.

Smart beslut som inte är likt mig men det gäller att fokusera på mål och inte sväva iväg på alla event som dyker upp.

med detta sumpar jag även chansen till klassikern då jag redan hade 3 av 4 avklarade på raken men men jag rullar på med en ny klassiker med förhoppningsvis ännu bättre tider.

för övrigt rullar det på fint med träningen och motivationen är tillbaka på topp, mycket tack vare de många inspirerande klubbkompisarna i Triathlon väst. Thnks guys.............

Tjing !

Årskavalkad, fartblind susade jag igenom 2010

2010, Vilket år. Herregud.....
Blir inte lätt att ge sig på en sumering av året som gått men som sig bör enligt god "triathlet-sed" ska jag göra ett försök att sammanfatta mitt första år som Triathlet och träningsfreak.

Tur man har Funbeat så man överhuvudtaget kan komma ihåg allt som hänt.


En snabb bakgrund om Ashkan och hur han hamnade i det här träsket:

* Hösten 09bestämmer sig Ashkan för att lägga ner Fotbollen som har tagit en stor plats av hans liv och framförallt fritiden mest pga. alla skador. (en svår knäskada skrämde mig ordentligt om att inte kunna röra mig som jag vill framöver)

Samtidigt hoppade jag på en Crawlkurs  sept. 09 i Borås genom SK Elfsborg och mot slutet av kursen började tankarna om att kanske testa på Triathlon växa fram.

När kursen var slut runt nångång runt jul träffade jag Emil & Marcus och det var i den vevan som träningen drog igång på allvar eller lättare sagt fullständigt exploderade med långa distanslöp runt Öresjö, inomhus löp intervaller med SOK Knallen, Cykelpass och Protour med Borås CA och de tunga gardet där.


Mars 2010, Ashkan köper sig en lya i centrala GBG och flyttar efter 4 års pendlande.
JA, eller nja jag ville ju detta så länge men tajmingen kändes fel. just nu när jag kommit igång och träffat det goa gänget. jaja tärningen är kastad=gilla läget och kör grabben.

Nästan direkt söker jag upp "gänget" i Triathlon väst och samma känsla där, pang bom vi kör....
Många nya nasikten, nybörjare, veteraner, elit...inspirerande till tusan.

Träningen flyter på fint, hoppar på ännu ett utlandsläger med Cykelklubben till Mallis (10 sköna dagar i April).
just där ligger en av årets lärdomar, för mycket distanscyckling..........massor av mil och kanon för Vätternrundan men ingen tryck i benen.

Juni, Colting Camp i Borås=3 goa dagar med 20 tal triathleter från hela sverige och Norge.
Hyfsade meriter på ledarna ( Borås-Jonas och Björling) . föresten värt att notera en extra gång om CB.s Kalmar 2009 som han klämmer på 8.26 med en avslutande mara på 2.47 -------GALET !

Som ni märker är jag mycket förtjust i siffror och statistik. Vet väl det mesta om "Elitgänget" och vad de har presterat.

Lägret avslutades med mitt i borås sprint tävling =min debut. 13 grader i vattnet och jag var helt groggy efter simmet och hittade knappt min cykel trots att det inte var många kvar....

Glöm och gå vidare eller lägga ner å inse att jag inte är skapt för detta ?
valde alt.1

Sen så rullade sommarenb på med massor av tävlingar, shit det blev mycket.

*Mitt i Borås Sprint
*Säter Olympiskt
*Örserum Olympiskt
*Halmstad Sprint
*Hallstahammar Sprint ( + stafett)
*Vätter Challenge jkpg Sprint
*Kalmar Järnmannen
*Tjörn HIM

+ en del annat så som:

*GBG Varvet 1.31)
*Vätternrundan (grymt gott gäng som samarbetade in i mål på 8.01)
*Vansbro sim (47 min)
*Lidingöloppet (2.24)
*Midnattsloppet (41 min)
*Kretsloppet (39 min)
*Nationaldagsloppet cykel (2.a klungan in i mål)
*Mjörn runt cykel (bland de snabbaste tiderna runt)


Allt detta kryddades med ännu en utlandsläger i juni/juli, då jag och Emil drog till Fuerteventura och Playitas och hade några Episka löprundor i bergen.


Mest nöjd med året: det mesta har funkat fint och nästan alla mål avklarade men Kalmar måste ändå vara "grej of the year".  SUB 9.45 here I Come 2011.


Lärdomar:

Cykel är inte min bästa gren, tvärtom där jag tappar mest tid så en totalomläggning av cykelträningen under året är nödvändig för det är där jag ska kapa merparten av de 36 min jag ska klippa på Kalmar.

Löpning, jag har en viss talang där, framförallt påå längre distanser
träna mer och bli riktigt bra på det eller lägga tiden på annat . Ja, det är en svår fråga som jag ännu inte har svaret på.

Simning, denna lömska sport. totalsatsning på det nu under vintern men små framsteg. fortsätta att nöta och släppa sluggervarianten och testa mer teknik. jag är bättre med våtdräkt än i bassäng så tidsförlusten på tävling är acceptabel.

Generellt är jag väldigt uthållig, och kan klara av långa löp&cykel distanser utan problem. Farten däremot kan bli mycket bättre. framförallt mer tryck i pedalerna på cykel.


Annat som def. påverkar = jag är för bred i min satsning, måste fokusera mer på triathlon om jag ska utvecklas mer. 2010 var det allt mellan klassikern, div. cyukel å löp tävlingar vilket är kul. ytterligare en dilemma att lösa.

Vasaloppet eller ej 2011, vill göra det men tar mycket tid, kraft, ekonomiska resurser av allt annant.


Nöjd med mitt första år, mest nöjd över att få vara frisk och skadefri mestadels trots hög träningsdos.
motivation är A och O i form av positiva och duktiga kompisar/personer runtomkring.
Tack alla som har motiverat mig/lärt mig saker och bara varit sällskap under tuffa perioder. Ni äre många men jag väljer att nämna några:


*Emil och Marcus, Järngänget från Sveriges mest underskattade stad =BORÅS !
*Chrisse, Hebbe,Erik, Henrik, Calle, Sigvant,Ullis,Stephan, Lars, Tobbe, och blivande Kalmar vinnaren Oscar för otroligt hårda och givande Intervallpass. Och det finns säkert många jag glömt . Tack

Hoppas ni "finns till hands" under 2011 då det kommer behövas mycket sparring och motivering om saker och ting ska bli som jag tänkt.

Mål 2011:

Kalmar 9.45
Tjörn 4.19
Sthlm marathon 3.14

+ en del annat som jag behåller för mig själv :)Avslutar med lite Funbeatstatistik:


Antal träningsdagar= 269 st ( 74 % )

Cykel =71 pass, 528,2 mil, 11196 min.
Löp = 115 pass, 111 mil, 7091 min.
Sim = 110 pass, 160 km, 4955 min.

Styrketrän.= 57 pass
Spinning= 64 pass, 5042 min.
Triathlon= 19 pass inkl. tävlingar.


Nej, dags å ge sig ut påen skön löprunda nu....Kör hårt och lycka till där ute.


RSS 2.0